Akvariefisk.

Akvariefisk er fisk som blir holdt i private akvarier. De fleste av disse er ferskvannsfisk, men det fins òg brakk- og saltvanns-akvarister. Som regel blir akvariefisk valgt ut ifra farger, mønster og form, men mange akvarister er òg opptatte av adferden.

Vanlige akvariefisk i ferskvannsakvarier
Gullfisk
Guppy
Sverddrager
Skalare
Kampfisk
Pansermalle
Tetra
Algeetere

Når man velger ut fisk til et akvarium er det ei rekke faktorer man bør ta hensyn til. For det første må fiskene trives i noenlunde de samme fysiske føresetningene, det vil si temperatur, mineral- og saltinnhald, osv. Man bør òg ta hensyn til om man er i stand til å dekke næringsbehovet til fisken; mange arter krever levende fôr for å trives eller overleve. En tredje faktor er økologien til de enkelte fiskeartene; det er for eksempel lurt å sørge for at de ikke konkurrerer om de samme områda i akvariet ved å velge noen bunnfisk og noen overflatearter. Det kan òg væra en fordel å ikke holde aggressive rovfisk sammen med små tetraer.

En faktor mange glemmer er plassbehovet til fisken. Det er dyreplageri å holde for stor fisk i for små akvarium. Hvor mye plass hver enkelt fisk må ha, varierer fra art til art; små fisk er naturlig nok vanligvis mindre plasskrevende enn store.

Skalare.

Guppy

Pansermalle

Tetra

Algeeter

Gullfisk

Kampfisk

Sverdrager

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.03 | 19:28

http://jorellas.blogspot.no Der finner du oppskriften

...
02.03 | 17:17

Hei Ellen, ja den er farlig god og her er oppskriften

FIRKLØVERKAKE:
Denne kaken smaker bare helt fantastisk! Kakebunnen: 3 egg 3 dl sukker 1 ss kakao 1 dl sterk kaffe 3 dl hvetemel 1,5 ts bakepulver ---------------- Fyll: 1 pk vaniljesaus uten koking 2,

...
02.03 | 17:02

Heisann😊har du oppskrift til kaken,den så bare så nydelig ut😉vann i munnen her😄

...
04.01 | 15:51

Duer flink

...
Du liker denne siden