Hud og hår.

Hudpleie.

  Huden er kroppens største organ, og dens viktigste oppgave er å beskytte oss mot infeksjoner. Videre skal den isolere, produsere vitamin D, formidle sanseopplevelse og regulere kroppens temperatur.Om du ikke vet hvilken hudtype du har, bør du oppsøke en hudspesialist, som kan finne det ut for deg.Det aller viktigste for å se godt ut, er sunn og frisk hud. Det er derfor viktig å vite at huden forandrer seg – ikke bare med alderen, men også årstidene. Dagkremen du brukte i sommer, er kansje ikke like velegnet  når vinteren nermer seg og motsatt.Det er viktig å vite at noen kremer inneholder forstyrrende hormoner og andre kjemikalier, dette er ikke sunt og bør derfor unngås. Det er som oftest de billige kremene som kan i verste fall ha innhold av usunne tilsetningsstoffer, dette fordi at det hjelper på å gi kremen en bedre konsistens og holdbarhet.Rens opp

Selv om du ikke bruker sminke, blir huden utsatt for annen forurensing i løpet av dagen, og om natten skiller den ut mange avfallsstoffer. Derfor bør huden renses både morgen og kveld.
Skrubb av

I tillegg til å rense huden, kan den ha godt av en skrubb en gang i blant. Da hjelper du til med å fjerne døde hudceller som kan få huden til å virke gusten og grå.

Mekanisk peeling: Dersom du har normal hud med frisk farge uten svarte prikker, kan du bruke en såkalt mekanisk peelingkrem (med små peelingkorn) en gang i måneden. Peelingkornene skraper av overflødige, døde hudceller.

Kjemisk peeling: Har du blandingshud (litt sorte prikker på panne, nese og hake, og kanskje noe kviser), anbefales det som på fagspråket kalles kjemisk peeling (uten korn), en til to ganger i uken. Kjemisk peeling betyr at produktet inneholder naturlig salisylsyre eller naturlige enzymer som løser opp et tynt lag med døde hudceller hver gang det brukes.

Mye av forurensningen som havner på hudoverflaten, er ikke vannløselig. Renseprodukter beregnet for bruk i ansiktet fjerner derfor mye mer overflatesmuss enn vann alene.
Tilfør fuktighet

Etter rens og skrubb er det viktig å tilføre huden fuktighet. Bruk en krem som er tilpasset din hudtype. Effekten av en pleiende krem øker betraktelig når huden er renset først.
Carita er en meget eksklusiv antiage hudpleie-, kroppspleie og solserie. Alle Carita-produkter motvirker aktivt hudaldring, samtidig som huden balanseres og pleies.

Hårpleie

Start med et besøk hos frisøren for å få en god hårkur og klippe av slitte og tørre tupper. Dette bør gjøres minst hver 12. uke. Invester i gode hårprodukter tilpasset din hårtype. Bleket og lysnet hår trenger produkter med proteiner for å gjenoppbygge håret. Farger du håret, er det lurt å bruke produkter tilpasset farget hår for å bevare fargen lenger.

Du bør ha to forskjellige hårkurer, en proteinkur og en fuktighetskur. Bruk proteinkuren fast en gang i uken.

Vask håret annenhver dag med en pleiende sjampo. Bruker du mye stylingprodukter, kan du med fordel bruke en rensesjampo en gang i uken. Se etter en sjampo som er merket «detox».

Har du normalt og sunt hår som ikke er farget, trenger du ikke investere i dyr frisørsjampo. Men de aller billigste variantene inneholder ofte ingredienser som legger seg utenpå håret og hodebunnen, og på sikt kan skape irritasjoner. Det finnes mange gode butikker på nettet hvor du kan få kjøpt frisørsjampo til en langt billigere pris.
L’Oréal Professionnel Série Expert Absolut Repair Masque pleier og revitaliserer håret slik at det blir silkemykt og glansfullt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.03 | 19:28

http://jorellas.blogspot.no Der finner du oppskriften

...
02.03 | 17:17

Hei Ellen, ja den er farlig god og her er oppskriften

FIRKLØVERKAKE:
Denne kaken smaker bare helt fantastisk! Kakebunnen: 3 egg 3 dl sukker 1 ss kakao 1 dl sterk kaffe 3 dl hvetemel 1,5 ts bakepulver ---------------- Fyll: 1 pk vaniljesaus uten koking 2,

...
02.03 | 17:02

Heisann😊har du oppskrift til kaken,den så bare så nydelig ut😉vann i munnen her😄

...
04.01 | 15:51

Duer flink

...
Du liker denne siden